I le taimi nei, o le mana lithium maa ma le malosi teuina lithium maa e sili ona taua i le alamanuia.

I le taimi nei, o le faʻatekinolosi faʻaaogaina o le lithium maa i le teuina o le malosi e masani ona faʻatauaina i luga o le fanua o le nofoaga faʻavae nofoaga faʻatali le sapalai o le paoa, fale teuina opitika fale, eletise taʻavale ma moli uila afi, eletise meafaigaluega, fale ofisa mea faigaluega ma isi fanua. Ile vaitaimi ole 13th Five Year Plan, o le maketi e teu ai le malosi a Saina o le a taʻimua ile matata o meafaigaluega a le lautele, ma le ofi mai le malosiaga gaosi ma le kiliva itu i le itu a tagata faaaoga. E tusa ai ma faʻamaumauga, o le aofaʻi o le lithium maa o loʻo teu i le 2017 e tusa ma le 5.8gwh, ma o le maketi o le lithium-ion o le a faʻaauau pea ona faʻateleina i lea tausaga ma lea tausaga i le 2018

E tusa ai ma tulaga o le apalai, o lithium-ion maa e mafai ona vaevaeina i le taumafaina, paoa ma le malosi e teu ai. I le taimi nei, o le mana lithium maa ma le malosi teuina lithium maa e sili ona taua i le alamanuia. E tusa ai ma le valoʻaga a tagata atamamai, o le aofaʻi o le paoa lithium mana i totonu uma o apalai o le lithium maa i Saina o loʻo faʻamoemoe e siitia i le 70% e le 2020, ma o le malosiaga maa o le a avea ma autu malosiʻaga o le lithium. Malosiaga lithium maa o le a avea ma autu malosiʻaga o lithium maa

O le televave atinae o lithium maa alamanuia e mafua ona o le faiga faʻavae faʻalauiloaina le atinaʻeina o se malosi fou afi taʻavale pisinisi. I le masina o Aperila 2017, na taua ai foi e le Matagaluega o alamanuia ma faʻamatalaga tekonolosi a tagata o le malo o Saina i le lata mai o le “feololo ma le umi o le atinaeina o pisinisi afi” o le gaosiga ma le faʻatauina atu o malosiʻaga o taʻavale e tatau ona oʻo atu i le 2 miliona i le 2020, ma o afi fou malosiaga tatau tatau ona sili atu nai lo le 20% o taʻavale gaosiga ma faʻatau atu i le 2025. E mafai ona vaaia o le malosi fou ma le lanumeamata malosi-sefeina ma isi siosiomaga puipuiga alamanuia o le a avea ma faʻatauaina taua alamanuia i le lumanaʻi.

I le lumanaʻi tulaga o le mana maa tekonolosi, ternary ua avea ma sili ona tulaga. Faʻatusatusa i lithium cobalt oxide, lithium iron phosphate ma lithium manganese dioxide maa, ternary lithium batini ei ai uiga o le maualuga malosi density, maualuga voltage tulaga, maualuga paʻu density, lelei taʻamilosaga faʻatinoina, electrochemical mautu ma isi. E i ai lona manino lelei i le faʻaleleia o le tulaga o fou malosiʻaga taʻavale. I le taimi e tasi, o loʻo iai foʻi le faʻamanuiaga o le maualuga galuega faatino, lelei maualalo o le vevela faʻatinoga, ma mafai ona fetuʻunaʻi i uma-tau vevela. Mo taʻavale eletise, e leai se masalosalo o le toʻatele o tagata faʻatau e popole i lona tumau ma le saogalemu, ma o le lithium-ion battery e mautinoa lava o se filifiliga e sili atu.

Faatasi ai ma le vave faateleina o le eletise manaoga taavale, o le manaoga mo le mana lithium-ion maa ua faateleina faateleina, lea ua avea ma autu malosi aveina le tuputupu ae o lithium-ion maa alamanuia. O le Lithium maa o se oloa faigata tele. Na fanau i le 1980s ma ua leva na feagai ma se taimi umi o timuga ma tekonolosi fou. I le taimi lava e tasi, tusa lava poʻo le a le gaosiga poʻo le faʻaleagaina o gaioiga o le lithium batini e le afaina ai le siosiomaga, lea e sili atu ona o gatasi ma manaʻoga o le taimi nei atinaʻe lautele. O le mea lea, o le lithium maa ua avea ma autu taulaʻiga o le fou augatupulaga o le malosi. I le vaitaimi feololo, o le taimi nei fesuiaiga tekonolosi femalagaaiga o le autu o le lalolagi apalai tekonolosi faaleleia. I le avea ai o se mea taua manaʻomia oloa mo femalagaiga tekonolosi toe faʻaleleia, mana lithium maa o loʻo faʻamoemoeina e maua tele atinae i le isi 3-5 tausaga.


Taimi Post: Sep-28-2020